Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Велична і свята, моя ти Україно»: у Косові відкрили виставку творчих робіт студентів Вижницького коледжу

Дата: 12.01.2024 17:18
Кількість переглядів: 89

Фото без опису
Колиска талантів – саме так часто відгукуються про Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка. Бо це альма-матер багатьох славетних імен мистецьких професій: тут професійно зростали та торували свій шлях у життя чимало відомих людей творчості, які своїми роботами, намальованими, витканими, вишитими, вирізьбленими чи змайстрованими серцем, славлять свій рідний край, розповідають усьому світові про неповторність, багатогранність та самобутність своєї Батьківщини.

Фото без опису

Переконатися у невичерпній силі таланту студентів цього вишу мали можливість і косів’яни: сьогодні, 12 січня 2024 року, у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини відкрилась виставка творчих робіт молодих митців з коледжу у Вижниці.

Фото без опису

Відвідати виставку у Косові та почерпнути життєвої енергії від мистецьких робіт творчої молоді прийшли народні майстри, мистецтвознавці, викладачі Косівського інституту та коледжу прикладного і декоративного мистецтва ЛНАМ, громадські діячі та небайдужі містяни. Виставку під назвою «Велична і свята, моя ти Україно» відвідав і заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без опису

Директор Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну Роман Гаврилюк і викладачі вишу розповіли присутнім про досягнення свого понадстолітнього закладу у галузі декоративного, образотворчого мистецтва, реставрації та дизайну.

Фото без опису

Захоплені погляди гостей виставки важко було не помітити, а своїми враженнями від побаченого відвідувачі ділитимуться, мабуть, ще довший час. І справді, роботи студентів, а це художній текстиль, вишивка, моделювання одягу, живопис, художні вироби з дерева, ювелірне мистецтво та художнє ковальство, нікого не залишили байдужим.

Фото без опису

Директорка Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини Вікторія Яремин розповідає, що із Вижницьким коледжом у них налагоджена тісна співпраця: виставки робіт студентів закладу тут проводять щороку.

Фото без опису

Як ділиться Вікторія Яремин, такі роботи з глибоким ідейним змістом, натхненні красою природи, збагачені мудрістю багатовікових традицій, зі свіжим подихом сучасності, повинен побачити світ!

Фото без опису

Виставка діятиме впродовж місяця. Кожний охочий доторкнутися до прекрасного зможе відвідати виставку за музейним квитком щодня, окрім понеділка, з 10год. до 17год.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора