Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ТОВ «Прикарпатенерготрейд» повідомляє: за несплату можливе припинення постачання електроенергії

Дата: 16.01.2024 15:18
Кількість переглядів: 97

Фото без опису
ТОВ «Прикарпатенерготрейд» як постачальник електроенергії забезпечує надійне електропостачання побутовим і непобутовим споживачам Івано-Франківської області.

З початком дії воєнного стану спостерігається стрімке зростання заборгованості населення області за спожиту електричну енергію: сума заборгованості становить понад 102 млн. грн. Заборгованість продовжує зростати, адже велика кількість споживачів сприйняли заборону проведення вимкнень як можливість не платити за електроенергію взагалі. Така ситуація негативно впливає на злагоджену роботу ринку електроенергії та на загальний стан розрахунків, що ставить під загрозу надійність електропостачання для всіх споживачів.

Для стабілізації електроенергетичної галузі України  Рада національної безпеки і оборони України 7 листопада 2023 року винесла рішення «Щодо додаткових заходів із посилення стійкості функціонування енергетичної системи та підготовки національної економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 років».

 29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів України схвалив постанову №1405, якою внесені зміни до постанови КМУ від 5 березня 2022 року №206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану».

Відповідно до документу, дозволяється відключати через заборгованість за спожиту електроенергію боржників – побутових споживачів, які мешкають у регіонах, у яких не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією.

Тому, ТОВ «Прикарпатенерготрейд» розпочало заходи з припинення постачання електроенергії побутовим споживачам у разі виникнення заборгованості з оплати з дотриманням вимог Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Компанія інформує споживачів-боржників про можливе відключення у телефонному режимі та за допомогою усіх доступних комунікаційних каналів. Разом з тим, у компанії повідомляють, що ТОВ «Прикарпатенерготрейд»  не ставить собі за ціль проводити вимкнення електроенергії: побутовим споживачам радять якомога швидше погасити заборгованість, щоб не залишитися без світла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора