Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З колядою до військових в госпіталь

Дата: 18.01.2024 17:51
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Хай уся земля почує – Україна колядує: попри війну, яка вже впродовж 693 днів точиться на нашій землі, українці, від малого до великого, колядували, прославляючи народження Божого Сина, та несли цю радісну звістку від хати до хати, від родини до родини.

Лунала дзвінка коляда і у шпиталях, в яких свої сили після важких боїв за нашу свободу відновлюють Захисники та Захисниці України.

Фото без опису

Вчора, 17 січня 2024 року, один із військових госпіталів на Івано-Франківщині приймав гостей: до військовослужбовців, які тут лікуються та проходять реабілітацію, з колядками та віншуваннями приїхав Народний аматорський фольклорний колектив «Осіннє золото».

На Косівщині та й далеко за її межами славиться ансамбль «Осіннє золото» своїм талантом дзвінкоголосої пісні, невичерпним ентузіазмом, креативністю ідей, життєвою стійкістю та любов’ю до України. Важко пригадати рік, коли б творчий колектив «Осіннього золота», долаючи всі перешкоди, пов’язані із віком учасників ансамблю, не ніс добру новину про народження Спасителя світу в усі куточки рідного міста Косова та його околиць.

Фото без опису

«Навідатися до воїнів із колядою вирішили одноголосно. Хотіли особисто подякувати нашим бійцям за їхню відвагу та мужність у боротьбі із ворогом. Вважаємо своїм обов’язком не забувати про тих, хто ціною свого здоров’я відстоює майбутнє наших дітей та внуків», - розповідає багаторічний керівник НАФК «Осіннє золото» Зоряна Романів.

Ініціативу «Осіннього золота» відвідати військових підтримала Косівська районна військова адміністрація та допомогла ансамблю із транспортом.

Фото без опису

Гостям у лікарні були раді всі: і медичний персонал, і пацієнти. В миті секунди кожна палата госпіталю наповнилася щирим голосним різдвяним співом. Для поранених бійців та їх рятівників звучали дев’ять колядок, в текстах деяких з них знайшла своє відображення війна…

«Нова радість стала», десяту колядку, співали всі разом - «Осіннє золото», воїни, лікарі. У час війни звучала вона по-особливому: і сумно, і, водночас, радісно, з непереможною вірою у торжество правди на Землі, в омріяну перемогу, в голубе безхмарне небо над жовтогарячими полями пшениці в Україні без війни…

Фото без опису

Сліз не під силу було стримати нікому, плакали всі: сльози тихо котилися з очей тих, хто бачив жахіття війни, та тих, хто докладає всіх зусиль, щоб вилікувати душевні та фізичні рани Героїв…

І хоч Різдвяні та Новорічні свята уже далеко позаду, нехай світло Різдвяної зірки дарує кожній українській родині і кожному українському воїну тепло і любов, а Українській державі –  перемогу!

Світлини до публікації люб'язно надав НАФК "Осіннє золото"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора