Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чотирьох військових із Косівщини посмертно відзначили державними нагородами

Дата: 19.01.2024 19:40
Кількість переглядів: 119

Фото без опису
Сьогодні, 19 січня 2024 року, рідним полеглих військовослужбовців із Косівського району вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня та медаль «За військову службу Україні».

Фото без опису

Вручення державних нагород України відбулося у Коломийській філармонії імені О. Козаренка. Прозвучав Гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв. Разом із духовенством присутні у залі помолилися за всіх загиблих у російсько-українській війні.

Фото без опису

За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, ордени «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) передали рідним військовослужбовців із Косівського району

ГРАБ’ЮКА Романа Івановича із с-ща Яблунів Яблунівської територіальної громади

ЯКІБЧУКА Руслана Дмитровича із м. Косова Косівської міської територіальної громади

ЯЦКА Мирослава Мирославовича із с. Люча Яблунівської територіальної громади

За особисту мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, медаллю «За військову службу Україні» (посмертно) відзначили

НАТЯГУ Петра Юрійовича із с. Стопчатів Яблунівської територіальної громади.

Медаль передали батькові полеглого бійця.

Фото без опису

Загалом, державні нагороди та відзнаки Президента України отримали 29 родин загиблих військовослужбовців з Коломийського, Косівського та Верховинського районів.

Вручення орденів та медалей провели керівник апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ярослав Дем’янчук, радник голови обласної державної адміністрації з питань ветеранської політики Володимир Веркалець, начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, начальник Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма, начальник Верховинської районної військової адміністрації Василь Бровчук і заступник військового комісара Івано-Франківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Мухін.

Фото без опису

Україна завжди буде вдячною полеглим Захисникам за подвиг. Вічна та світла пам’ять усім військовим, які боролися за України, і у боротьбі за нашу свободу полягли смертю Героя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора