Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Жмендак: працюємо над створенням безбар’єрного простору

Дата: 24.01.2024 17:04
Кількість переглядів: 106

Фото без опису
Безбар’єрність повинна стати новою суспільною нормою – на цьому наголошує перша леді України Олена Зеленська, за ініціативи якої у державі успішно реалізовується Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору.

Над створенням безперешкодного простору для осіб із обмеженими функціональними можливостями працюють і на Косівщині. Сьогодні, 24 січня 2024 року, у Косівській райдержадміністрації відбулося засідання районного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Фото без опису

На засіданні під головуванням заступника голови райдержадміністрації Василя Жмендака йшлося про облаштування безбар’єрності у медичних закладах району.

«Повномасштабна війна надзвичайно актуалізувала питання безбар’єрності у медицині. Багато людей внаслідок бойових дій отримують важкі поранення. Завдання влади на місцях – забезпечити їм можливості жити повноцінним життям», - підкреслив Василь Жмендак.

Фото без опису

На засіданні проаналізували ситуацію щодо доступності будівель лікарень та амбулаторій району для маломобільних груп населення, порушували також питання наявності та укомплектованості захисних споруд у медустановах територіальних громад Косівщини.

Говорили й про сурдопереклад у лікарнях як важливу умову забезпечення вимог інклюзивності та вдосконалення взаємодії медичного персоналу із слабочуючими пацієнтами.

Фото без опису

Як йшлося на засіданні, у 2024 році продовжуватиметься робота над усіма започаткованими ініціативами у сфері реабілітації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора