Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні школяр – завтра студент

Дата: 26.01.2024 16:07
Кількість переглядів: 101

Фото без опису
Перед кожним випускником школи постає питання ким бути, яку професію чи спеціальність обрати, з чого почати, в якій сфері діяльності себе реалізувати.

Саме з цією метою 25 січня 2024 року Косівською філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено груповий профінформаційний захід для здобувачів освіти з числа молоді для школярів 9 класу Соколівської гімназії.

Начальник відділу кар'єрного консультування Юрій Думенчук наголосив на важливості обгрунтованого та свідомого професійного вибору, повідомив учням, що існує формула вибору професії, яка складається з 3 важливих складових («Хочу. Можу. Треба»), яку учні успішно засвоїли, наголосив на помилках при виборі професії.

Фото без опису

Наголосив на можливості проходження тестових методик на платформі «Моя професія: консультаційна мережа» (https://mprofession.com.ua), за результатами проходження яких можна визначити власні здібності, професійні інтереси, психологічні схильності та основні чинники професійної мотивації.

Старшокласники зрозуміли, що від вибору майбутньої професії залежить подальше успішне самоствердження й розвиток індивідуальності, можливість реалізації творчого потенціалу.

По закінченні заходу учні були задоволені співпрацею з центром зайнятості та покладають надії, що вона принесе успішний результат в майбутньому для кожного школяра зокрема та суспільства в цілому.  

Начальник відділу
кар'єрного консультування
Юрій ДУМЕНЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора