Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

105-та річниця Акту Злуки: у Косові відзначили День Соборності України

Дата: 26.01.2024 17:34
Кількість переглядів: 64

Фото без опису
У 2024 році минає 105 років з моменту історичної події - проголошення Акту об’єднання УНР та ЗУНР в єдину соборну Україну.

З нагоди такої визначної для нашої держави дати сьогодні, 26 січня, у Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради відбувся захід до Дня Соборності України.

Фото без опису

На урочистий захід зібралися представники влади, зокрема голова Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма, голова Косівської районної ради Ганна Думітрак, заступник Косівського міського голови Володимир Петричук, заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак, працівники установ та організацій району, громадські діячі, мешканці Косова, учнівська та студентська молодь.

Розпочались урочистості спільним виконанням Гімну України. Хвилиною скорботи вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за незалежність та територіальну цілісність України.

Фото без опису

Звертаючись до присутніх у велелюдній залі, керівник району Наталія Кучма зазначила:

«Головний урок Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога. День Соборності завжди буде джерелом упевненості у нашому кращому майбутті, що зросла і зміцніла у віковій визвольній боротьбі українського народу. Боротьба за нашу волю триває, та правда на нашій стороні. Разом переможемо».

Фото без опису

У мистецькій частині заходу свою творчість дарували творчі колективи та окремі виконавці Косівщини. Концертну програму до Дня Соборності України підготував Будинок культури та дозвілля Косівської міської ради.

Пам’ятаймо! Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Фото без опису

Соборність - це не лише пам’ять про спільне минуле, а й згуртована співпраця заради майбутнього!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора