Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У КИЄВІ ВІДБУЛОСЯ УСТАНОВЧЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ РЕГІОНІВ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ З РОЗВИТКУ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ ТА ДОГЛЯДУ ДІТЕЙ…

Дата: 02.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 138

Фото без опису
31 січня 2024 року у Києві відбулося установче засідання Ради регіонів Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей. Участь у засіданні Ради від Івано-Франківщини взяла заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко.

Модератором засідання виступила голова Координаційного центру, голова Ради регіонів Координаційного центру Ірина Тулякова. Долучилися до заходу заступниця Керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде, керівник відділу «Місцевий та людський розвиток» Представництва ЄС в Україні Генрік Вітфельт, представники обласних державних (військових) адміністрацій, територіальних громад та громадських організацій.

Учасникам презентували проєкт Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні, а також обговорили заходи та ключові завдання, які мають бути вжиті на центральному та регіональному рівнях упродовж 2024 року щодо реалізації Стратегії та Національного плану сімейного виховання та догляду дітей в Україні, а саме щодо розвитку сімейних форм виховання дітей та усиновлення; організації надання соціальних послуг; підвищення кадрової спроможності служб у справах дітей та надавачів соціальних послуг на рівні громади; повернення в Україну тимчасово переміщених (евакуйованих) за кордон дітей та реалізації їхнього права на сім’ю.

Фото без опису

Людмила Сірко, представляючи Івано-Франківську область, у своєму виступі на засіданні Ради регіонів зазначила, що забезпечення прав та інтересів дітей – одне з ключових завдань Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації. Пріоритетом є максимальне виховання кожної дитини в сім’ї. Задля цього органи виконавчої влади, місцевого самоврядування повинні дбати про безпеку і здоров’я дітей. Тому важливо активно працювати над створенням хороших умов для виховання дітей, наданням їм найнеобхідніших соціальних послуг, а також спільного плану дій щодо організації безпечного середовища для дітей.

На сьогодні в області функціонує 4 заклади соціального захисту дітей, в яких станом на кінець минулого року перебували 110 дітей. Також створено 14 сімей патронатних вихователів, у яких виховуються 22 дитини, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах.

З початку повномасштабної війни Прикарпаття стало надійним тилом та опорою для переселенців. На територію Івано-Франківської області з інших областей, що знаходяться в епіцентрі активних воєнних дій, перемістилась 481 дитина із закладів цілодобового перебування (діти, які опинились у складних життєвих обставинах, серед яких і діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування). Впродовж 2022-2023 років із зазначених закладів вибув 423 вихованець. На даний час у двох закладах області проживають 58 дітей.

ДОВІДКОВО: Рада регіонів Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей утворена відповідно до Наказу Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей від 08 січня 2024 року № 1-н/24 з метою забезпечення розроблення та координації впровадження заходів, необхідних для забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора