Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виховання дитини: у Яблунівській громаді говорили про роль сім’ї, школи, церкви у становленні підростаючої особистості

Дата: 06.02.2024 21:21
Кількість переглядів: 131

Фото без опису
Сьогодні, 6 лютого 2024 року, у Стопчатові Яблунівської територіальної громади відбулася конференція на тему «Виховання дитини - сім’я, школа, церква».

Фото без опису

Участь у конференції взяли Преосвященний Владика Петро Голіней, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович, заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак, Яблунівський селищний голова Юрій Коваль, начальник відділу освіти Яблунівської селищної ради Ірина Кур’янська, духовенство, освітяни, науковці, школярі, батьки.

Фото без опису

З благословення Єпископа-помічника Коломийської єпархії УГКЦ Петра Голінея захід розпочали спільною молитвою за мир в Україні.

Фото без опису

На конференції порушувалися питання духовно-моральних цінностей як гармонійної основи процесу формування світогляду дитини, питання важливості ролі церкви, сім’ї та школи у вихованні дітей, співпраці церкви із владою та закладами освіти у становленні підростаючого покоління.

Фото без опису

Із доповідями на зазначені теми слово мали Преосвященний Владика Петро Голіней, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович, начальник відділу освіти Яблунівської селищної ради Ірина Кур’янська, доктор філософії, голова комісії у справах молоді Коломийської єпархії УГКЦ о. Андрій Квік, кандидат богословських наук, практичний психолог Оскар Пен, директор Стопчатівського ліцею Мирослава Добровольська, представники Всеукраїнського руху «За християнські цінності» та методисти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У виконанні дітей на заході лунали також духовно-патріотичні пісні.

Фото без опису

За плідну співпрацю для добра Українського народу Єпископ Василій Івасюк Єпарх Коломийський відзначив Юрія Коваля та Ірину Кур’янську грамотами Коломийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Фото без опису

Освітян і священників громади нагородили грамотами департаменту освіти та науки облдержадміністрації і Яблунівської селищної ради за духовно-моральне виховання дітей та молоді.

Фото без опису

Все життя людини, її характер, почуття відповідальності, добрі чи погані звички, вміння долати труднощі багато в чому обумовлені її вихованням в дитинстві.

Фото без опису

Підсумовуючи конференцію, начальник відділу освіти Яблунівської селищної ради Ірина Кур’янська зазначила: «Виховувати дитину у любові до Бога є вкрай важливим. Щиро дякую духовенству, освітянам та батькам за плідну співпрацю у становленні підростаючої особистості. Бо від нас з вами залежить, якою людиною виросте дитина, яку країну вона будуватиме…».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора