Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 35-ої річниці виведення військ з Афганістану…

Дата: 15.02.2024 19:16
Кількість переглядів: 62

Фото без опису
Минають роки, все у світі змінюється, виростають нові покоління, проте у пам’яті людській назавжди викарбувалося почуття глибокої поваги та вдячності героїчним воїнам-інтернаціоналістам, які, несучи свою нелегку службу в гарячих точках планети, ризикували при цьому не лише своїм здоров’ям, а й життям.

Афганська війна забрала життя трьох Героїв із Косівського району, Василя Голдищука та Василя Кіцелюка із Акрешорів, Івана Голдищука із Текучі. 27 воїнів, мешканців Косівщини, вже померли у мирний час.

Сьогодні, 15 лютого 2024 року, ветерани-афганці відвідали могили своїх бойових побратимів.

На кладовищах у Пістині, Уторопах, Текучі, Акрешорах та Нижньому Березові члени районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану на чолі з її головою Дмитром Урбановичем запалили свічки пам’яті на могилах спочилих вічним сном воїнів кровопролитної афганської війни.

Фото без опису

В Акрешорах Яблунівської територіальної громади на могилах двох загиблих в Афганістані бійців, Василя Голдищука та Василя Кіцелюка, відбулася панахида за упокій всіх тих, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок у тій війні. Панахиду звершив настоятель церкви Святого Великомученика Димитрія митрофорний протоієрей Василь Бойчук.

Сльози, біль, горе, смерть несе за собою війна. Шана воїнам-афганцям, учасникам та ветеранам інших війн, локальних конфліктів та миротворчих місій! Шана Збройним Силам України, які мужньо стоять на сторожі нашої незалежності та територіальної цілісності!

Фото без опису

Низький уклін батькам та матерям, які виховали справжніх Героїв!

Об’їзд місць останнього спочинку воїнів-афганців відбувся за сприяння голови Косівської районної військової адміністрації Наталії Кучми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора