Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОВА відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Дата: 12.02.2024 14:28
Кількість переглядів: 48

Фото без опису
Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Вадима Созоника відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Розпочинаючи засідання, Вадим Созоник наголосив, що першочергово кошти місцевих бюджетів мають бути спрямовані на забезпечення потреб Сил оборони України задля придбання необхідних автомобілів, тактичного обладнання та іншої важливої техніки, будівництва фортифікаційних споруд, утримання належного стану укриттів та створення регіональних резервів. Усі тендери зараз опрацьовуються робочою групою «Прозорість і Підзвітність» на предмет їх доцільності в умовах воєнного стану.

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Управління Західного офісу Держаудитслужби в області та правоохоронних органів заслухали інформацію департаменту фінансів обласної державної адміністрації про використання коштів місцевих бюджетів, зокрема коштів від військового ПДФО.

Робоча група спільно з головами громад проаналізувала використання коштів у трьох прикарпатських громадах області, зокрема, Ворохтянській, Солотвинській та Брошнів-Осадській.

Мовилося про низку закупівель, які проводяться в цих громадах щодо благоустрою територій, капітального ремонту закладів освіти, закупівлю опалювальних матеріалів, придбання різноманітної оргтехніки, які не є першочерговими під час війни.

На засіданні були розглянуті отримані звернення від інститутів громадянського суспільства щодо тендерних закупівель та, відповідно, проведення їх моніторингу та на наступному засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність». До їх розгляду будуть залучені територіальні громади.

Зауважувалося, що кожна витрата на місцях має бути зрозумілою жителям і схвалена робочою комісією «Прозорість та підзвітність». Проаналізувавши спрямування фінансового ресурсу, робоча група рекомендувала головам громад переглянути доцільність цих закупівель, за можливості відмінити тендерні процедури, а натомість скерувати кошти на військових, зокрема й передбачити фінансовий ресурс для потреб захисників.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора