Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 17:01
Кількість переглядів: 66

Фото без опису
20 лютого минає 10-а річниця з того дня, коли мирних українців розстрілювали лише за вибір європейського майбутнього своєї країни. Знищити та стерти з лиця землі українців як націю намагаються і сьогодні. Та вбити людей із Україною в серці не вдалося тоді, не вдасться і зараз.

Фото без опису

Десятий рік поспіль Україна вшановує подвиг Героїв Небесної Сотні, які першими полягли у боротьбі за нашу незалежність, волю, свободу та право жити на своїй Богом даній землі.

Фото без опису

З цієї нагоди, у важливий в історії українського народу день, у Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради відбувся захід, приурочений світлій пам’яті тих, хто став символом нескореності духу, відваги та мужності.

Фото без опису

Вшанувати пам'ять загиблих Героїв Майдану прийшли небайдужі містяни, громадськість, представники влади, духовенство, школярі. Священнослужителі звершили панахиду, хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Фото без опису

Цього дня по-особливому, до щему в серці звучали слова пісень «Плине кача», «Журавлі», «Небесна Сотня» у виконанні Марії Сумарук, народного аматорського гурту «Гармонія» та Михайла Строїча. У пам’ять про Героїв зі сцени горіли вогники запалених свічок у руках дітей, яким завтра відбудовувати Україну, працювати в ім’я її розквіту та становлення як сильної і могутньої європейської країни…

Фото без опису

Участь у заході також взяли заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Іванишин, голова Косівської районної ради Ганна Думітрак та заступник Косівського міського голови Володимир Петричук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора