Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оперативна інформація щодо захворюваності на грип, ГРВІ і COVID-19 по Косівському районі

Дата: 28.02.2024 10:33
Кількість переглядів: 50

Фото без опису
З початку епідсезону у Косівському районі всього захворіло 3495 осіб, в т.ч. 321 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  2228 дітей (в основному школярі), що становить 64% від усіх захворівших. Також лабораторно підтверджено 34 випадки захворюваності на грип В і А серед дорослого та дитячого населення (4 дітей віком до 17 років). Госпіталізовано 373 осіб, в т.ч. 161 дитина. Зареєстровано 3 летальних випадки внаслідок COVID-19.  Згідно щотижневого моніторингу захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції серед мешканців Косівського району за поточний тиждень (8-й з 19.02.2024р. по 25.02.2024р.) захворіло всього 161 особа  проти  175 випадків за попередній тиждень –  у структурі питома вага дітей віком до 17 років склала 71 % - 115  осіб проти 126 захворівших дітей попереднього тижня. Госпіталізовано всього 10 осіб, з них – 4 дітей у порівнянні з попереднім тижнем -  госпіталізовано 15 осіб, з них 6 дітей.

По Косівському районі  від початку епідсезону проти грипу вакциновано 258 осіб.

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

В закладах охорони здоров’я району наявна вакцина від Covid-19. Вакцину проти грипу корейського та французького виробництва можна купити в аптеках району. Обидві пройшли державний контроль якості.

Нагадаємо, що вакцинація проти грипу не захищатиме від COVID-19 й навпаки.

Також для профілактики грипу та ГРВІ, COVID-19  варто дотримуватись простих правил:

- Уникайте близького контакту з хворим. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від захворювання. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання.

- Мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

     - Намагайтеся не торкатися обличчя. На руках дуже багато мікробів. Коли ви торкаєтесь, збільшуються шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

 - Провітрюйте приміщення. Регулярно провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

Дотримання цих правил суттєво підвищує шанси уникнути небезпечного захворювання, дозволить зберегти життя і здоров’я Вам і людям, що знаходяться поруч з Вами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора