Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У райдержадміністрації відбулося засідання районного дорадчого органу у справах альтернативної служби

Дата: 28.02.2024 18:55
Кількість переглядів: 87

Фото без опису
Сьогодні, 28 лютого 2024 року, заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак провів засідання районного дорадчого органу у справах альтернативної (невійськової) служби.

На засіданні розглянули заяву мешканця Косівського району про направлення на альтернативну службу через несумісні із військовою службою релігійні переконання.

Фото без описуЗвернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, із відповідними роз’яснення повернули заявнику.

Довідково повідомляємо, що право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Фото без описуЗгідно Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження права громадян на проходження альтернативної служби із зазначенням строку дії цих обмежень.

Відповідно до ст.18-1 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться.

Фото без описуУ зв'язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною 1 статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора