Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд затвердив план заходів з відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 01.03.2024 11:54
Кількість переглядів: 71

Фото без опису
Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення на державному рівні 210-річчя від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.

 

«Саме зараз, під час війни за наші цінності та ідентичність, важливо належно вшанувати пам’ять про Тараса Шевченка – національного символа України. Адже саме за нашу культуру й історію, а також за вільне майбутнє так самовіддано борються всі українці. Поет завжди надихав нас на перемогу. Його слова «Борітеся – поборете» викарбувані у серці кожного патріота», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Програма передбачає низку культурних, мистецьких та інформаційних заходів як в Україні, так і за її межами. Серед них: урочисте нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, фестиваль «Мистецька академія «Шевченко – шлях до перемоги», а також безліч читань, вечорів пам’яті, майстер-класів, круглих столів та інших тематичних заходів.

Також запланована публікація книжкових видань: «Кобзар», «Шевченкіана Юрія Меженка», «Шевченківська енциклопедія: місця перебування та інші топоніми».

Крім того, Уряд підтримуватиме проведення кінофестивалів, кінопрем’єр щодо промоції 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка, зокрема показу фільмів «Тарас. Повернення» і «Кобзар. Історія однієї книги» під час всесвітнього кіномарафону «Cinemaid Ukraine Charity Film Marathon».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора