Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Приєднуйтесь до Національного тижня читання поезії!

Дата: 05.03.2024 10:32
Кількість переглядів: 51

Фото без опису
Національний тиждень поезії відбуватиметься з 16 по 24 березня. Тиждень поезії Український інститут книги організовує вперше, він приурочений до Всесвітнього дня поезії. Ця подія – гарна можливість підкреслити роль поетів і поетичного слова в культурі, що триває в часи війни.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині ми використали фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Як можна взяти участь? 

Представники різних організацій повинні заповнити гугл-форму (покликання нижче), щоб спланувати та зареєструвати свої заходи для Національного тижня читання поезії. Незалежно від того, чи ви зацікавлені в обговоренні поетичних творів, організації поетичних читань за участі місцевих поетів чи будь-якій іншій творчій діяльності, пов’язаній з поезією, ми раді вашій участі!

Покликання на форму: https://forms.gle/dR9wjU5JKKWpcxRy6

Український інститут книги пропонує інформаційну підтримку окремих заходів, забезпечуючи максимальну видимість учасників.

Поширюйте інформацію, плануйте заходи.

Станьте частиною Тижня поезії!

#тижденьпоезії2024


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора