Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Онлайн ризики: як їх розпізнати та їх вплив

Дата: 06.03.2024 14:57
Кількість переглядів: 54

Фото без опису
Безпека в інтернеті є надзвичайно важливою, особливо для наших дітей. Визначити потенційні загрози може бути важко, тому ми підготували прикмети, за якими батьки можуть зрозуміти, що дитина вже потрапила під вплив онлайн-ризиків.

1. Кібербулінг. Це форма цифрового насильства, коли діти стають жертвами булінгу, образ або погроз в інтернеті. Слідкуйте, чи ваша дитина не виявляє ознаки емоційного стресу після користування соціальними мережами або обговорення онлайн інцидентів. Може спостерігатися підвищене використання гаджетів, або навпаки їх уникнення.

2. Онлайн-шахрайство. Це може включати шахрайство, фішинг або шахрайство, яке можна виявити через повідомлення злочинців , електронні листи або підроблені веб-сайти. Якщо ви помітили послідовність дивних фінансових трансакцій або на смартфоні дитини зʼявилась надмірна реклама (наприклад, онлайн-казино) - це можуть бути признаки шахрайства.

3. Надмірне використання інтернету. Якщо ваша дитина починає проводити надмірний час в інтернеті, втрачає інтерес до реальних спілкувань або своїх хобі - зверніть на це увагу, це може бути ознакою нездорової потреби постійного використання інтернету.

Будьте свідомими та бережіть своїх дітей в інтернеті. Якщо звертати достатню увагу на своїх дітей - розпізнати прикмети того, що у них проблеми онлайн не складно. Надавайте дітям підтримку та допомогу у вирішенні будь-яких проблем і нагадуйте, що вам можна довіряти 🙏

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора