Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Жмендак: укладення охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини – у фокусі уваги органів влади

Дата: 07.03.2024 15:29
Кількість переглядів: 55

Фото без опису
Сьогодні у Косівській райдержадміністрації говорили про стан справ у сфері охорони культурної спадщини району. Нараду з цього питання провів заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без опису

Василь Струк, відповідальний за роботу з охорони культурної спадщини у районі,  інформував присутніх представників територіальних громад про порядок укладення охоронних договорів на пам'ятки культурної спадщини місцевого значення, розповів про пам’ятки, які знаходяться на теренах Косівщини, та акцентував увагу на неухильному дотриманні і виконанні вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Фото без опису

«У своїй роботі користуємося Державним реєстром пам’яток національного та місцевого значення. Наразі основним завданням райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування є збереження таких пам’яток та укладення на них охоронних договорів», - підкреслив Василь Жмендак.

Фото без опису

До слова, Косівщина багата пам’ятками історії та архітектури: тут є 44 об’єкти культурної спадщини національного значення, 150 об’єктів культурної спадщини місцевого значення та 356 нововиявлених об’єктів, які взяли на облік і вноситимуть до Державного реєстру пам’яток історії, культури та архітектури місцевого значення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора