Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча група «Прозорість та підзвітність» проаналізувала тендери у трьох громадах області

Дата: 11.03.2024 08:48
Кількість переглядів: 64

Фото без опису
У полі зору робочої групи «Прозорість та підзвітність» були тендерні закупівлі у Калуській міській, Космацькій і Загвіздянській сільських громадах. До голів громад виникло чимало запитань. Адже у третій рік війни бюджетні кошти продовжують витрачати на потреби, що не є першочерговими.

Так, в Калуській громаді наприкінці 2023 року у міськвиконкомі вирішили оновити автопарк і за майже 600 тисяч гривень придбали позашляховик. До речі, ця закупівля викликала обурення громадськості, про що активісти повідомили робочу групу за допомогою гугл-форми на сайті іф ода. Чималі суми коштів громада витратила на облаштування тротуарів, яке здійснювали в останні дні грудня.

Фото без опису

Що ж до Космацької територіальної громади, то там 1 мільйон гривень вільних залишків бюджетних коштів планують спрямувати на потреби війська. На найближчій сесії мають намір виділити 400 тисяч гривень. Таку ж програму мають на меті прийняти і у Загвіздянській громаді. Наразі є звернення військовослужбовці щодо придбання 2 квадрокоптерів.

У підсумку робоча група доручила правоохоронним органам і аудиторам детальніше вивчити закупівлі у даних громадах. Головам дали рекомендації проаналізувати місцеві бюджети, відмовитися від недоцільних витрат, натомість спрямувати кошти на підтримку війська.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора