Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Пророче слово Кобзаря»: у Косові провели захід до 210-ої річниці від Дня народження Тараса Шевченка

Дата: 08.03.2024 21:01
Кількість переглядів: 101

Фото без опису
В історії кожного народу є імена, які свято бережуть у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передають з покоління в покоління. Таке ім'я Українського народу - Тарас Шевченко.

Фото без опису

Сьогодні, напередодні 210-ої річниці з Дня народження найвизначнішого класика української літератури, художника і мислителя, Генія української нації, у Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради відбувся мистецький захід «Пророче слово Кобзаря».

Фото без опису

Участь у заході взяли голова Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма, заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак, заступник Косівського міського голови з гуманітарних питань Володимир Петричук, начальник Косівського районного відділу поліції ГУНП в області Павло Федій та його заступник Роман Пилип’як, учнівська та студентська молодь, небайдужі містяни.

Фото без опису

У залі лунали «Садок вишневий», «Зоря моя вечірняя», «Доле моя, доле», «Думи мої, думи…»: талановиті митці Косівської громади декламували відомі поетичні рядки, співали пісень, в основу яких покладені Шевченкові твори, вшановували пам’ять Кобзаря у літературних композиціях.

Фото без опису

Свої мистецьким талантом з присутніми у залі ділилися читці Анастасія Копчук із Будинку культури с. Річка та Ігор Маковійчук із Косова, солісти Дарія Багрій із Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради, вокальний дует у складі Тетяни Бойчук та Марії Сумарук, вокальний ансамбль та камерний ансамбль викладачів Косівської школи мистецтв (керівники Вікторія Намистюк, концертмейстер Ельвіна Звіздарик та Дмитро Обушак), вокальний квартет Будинку культури с. Пістинь у музичному супроводі Ігоря Стефанка, народний аматорський ансамбль інструментальної музики Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради (керівник Роман Григорчак). Захід вела Анастасія Телючик.

Фото без опису

Тарас Шевченко вічно живий у пам'яті народній, а слово його безсмертне…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора