Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Турбота про родину Героя»: у Косові говорили про організацію оздоровлення та відпочинку сімей полеглих воїнів

Дата: 11.03.2024 15:40
Кількість переглядів: 75

Фото без опису
На Прикарпатті триває соціальний проєкт «Турбота про родину Героя», який торік ініціювала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук. В рамках проєкту понад 250 дітей загиблих бійців відпочили у гостинних туристичних садибах та закладах оздоровлення Івано-Франківської і Закарпатської областей, для понад сотні учасників проєкту організували мандрівки рідним краєм.

Проєкт «Турбота про родину Героя» реалізовуватимуть і цього року: для підтримки соціальної ініціативи Світлани Онищук планують залучити ще більшу кількість готельєрів та баз відпочинку. Мають на меті також впровадити і нові напрямки роботи із родинами загиблих військовослужбовців.

Долучитися до проєкту, який допомагає сім’ям полеглих захисників відчувати турботу та вдячність, готові і на Косівщині.

Фото без опису

Сьогодні, для всебічного сприяння у реалізації цієї ініціативи, керівниця Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма провела нараду із головами територіальних громад району. Йшлося про спільні напрацювання райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, які б могли лягти в основу проєкту обласної програми «Турбота про родину Героя».

Головний спеціаліст сектору з питань ветеранської політики райдержадміністрації Тетяна Терьохіна закликала голів громад до активної співпраці в організації для родин загиблих на війні цікавих мистецьких акцій, турів вихідного дня та комплексного перебування у відпочинкових закладах Косівщини.

Головам громад району також рекомендували забезпечити спрямування коштів, отриманих від перевиконання дохідної частини загального фонду місцевих бюджетів, на підтримку соціального проєкту «Турбота про родину Героя».

Фото без опису

«Підтримувати родини Героїв є нашим спільним завданням. Кожна сім’я загиблого воїна повинна відчути нашу турботу та опіку. Необхідно докласти всіх зусиль, щоб подарувати дітям, які втратили на війні батька, щасливі миті дитинства», - підкреслила Наталія Кучма.

До слова, в рамках проєкту в області працюють над можливістю надання членам сімей загиблих комплексних медичних послуг. Для проведення медичних оглядів планують залучати лікарів територіальних медичних закладів та обласних спеціалістів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора