Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася стратегічна сесія "Інтеграція ветеранів в суспільство: ментальна складова"

Дата: 13.03.2024 13:07
Кількість переглядів: 51

Фото без опису
За участю заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, ветеранів, громадських та благодійних організацій, а також представників влади відбулася стратегічна сесія "Інтеграція ветеранів в суспільство: ментальна складова», під  час якої йшлося про адаптацію військовослужбовців та їх родин до життя після повернення з фронту.

Людмила Сірко розповіла про новостворене управління ветеранської політики ОДА, яке очолив Роман Примич, та створені в тергромадах таких же відділів, що займаються роботою з ветеранами і ветеранками, які вже демобілізовані; родинами загиблих Героїв; сім'ями військовослужбовців; адаптацією наших ветеранів та сімей військовослужбовців до життя; роботою з родинами військових що пропали безвісти.

Розповіла Людмила Сірко і про проблеми, пов’язані  з ментальним здоров'ям військовослужбовців та членів їхніх сімей, особливо дітей.

Своєю чергою Оксана Чайка - практикуючий клінічний психолог ІФОКЛ поділилася досвідом роботи з військовослужбовцями та їх сім'ями. Долучилася до розмови представники БФ "Карітас", які розповіли про центри життєстійкості, які створені в кожній громаді. За їхніми словами, кількість працівників в центрах має бути пропорційною до кількості населення. На даний момент їх є вісім.

Акцентувалася увага на Всеукраїнській програмі ментального здоров'я "Ти як?". Мовилось і про можливість створення таборів реабілітації, відпочинку та оздоровлення сімейного типу. Наразі шукають кошти на їх створення.

Йшлося під час сесії і про фінансування реабілітаційних послуг та допомоги громадським організаціям в підтримці ветеранів. Мовилось і про залучення Прикарпатського національного  університету імені Василя Стефаника, ГО "Рокада" до проведення тренінгів та навчань.

На закінчення зустрічі Наталя Чаплинська, психолог БФ "Інтегро", розповіла про декілька напрямків роботи - психологічну підготовку до бою; індивідуально- психологічні консультування від одної консультації до двох-трьох років супроводу терапії; психологічну реабілітацію родин загиблих, ветеранів; правила спілкування з ветеранами, що повернулись з фронту.

"Потрібно створити базу громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських організацій, які теж займаються ветеранською політикою для спільної координації дій", - зазначила Людмила Сірко.

На завершення зустрічі Людмила Сірко подякувала присутнім за допомогу, яка сьогодні надається ветеранам та їхнім родинам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора