Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпатті планують реалізувати проєкт щодо допомоги із транспортуванням «Соціальне таксі»

Дата: 15.03.2024 09:55
Кількість переглядів: 48

Фото без опису
Сьогодні заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко зустрілася із фахівчинею благодійного фонду "Premiere Urgence Internationale - Ukraine" з соціального та правового захисту  Оленою Бородаєвою.

До розмови долучилися  регіональна представниця Всеукраїнської ментальної програми «Ти як?» Лариса Підвербецька та заступниця начальника управління - начальника відділу зовнішніх зв’язків департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Христина Торган.  

«Обласна державна (військова) адміністрація ефективно співпрацює з міжнародними фондами, благодійними організаціями та волонтерами.  Завдяки цій співпраці людям надається необхідна допомога",  – зазначила Людмила Сірко.

Своєю чергою Олена Бородаєва розповіла про реалізацію програм підтримки найбільш незахищеного цивільного населення, зокрема, роботу із внутрішньо переміщеними людьми та допомогу усім потребуючим.

До слова, Première Urgence Internationale  організувала роботу мобільної медичної бригади  на Івано-Франківщині для надання першої медичної допомоги переміщеним людям, яка працюватиме до червня цього року. Також буде надаватися необхідна гуманітарна допомога прикарпатським амбулаторіям, - а це необхідне медичне обладнання, медикаменти, генератори, проводитимуться ремонтні робіт у прихистках.

Обговорювали питання щодо реалізації проєкту в області для допомоги з транспортуванням «Соціальне таксі»  для людей з вразливих категорій населення, зокрема, людей з інвалідністю, літніх людей (60+) та тих, хто має  труднощі з пересуванням.   Благодійний фонд  замовлятиме і  оплачуватиме таксі людям, яким необхідні медичні, адміністративні, психологічні послуги, а також для переїзду або виписки з лікарні.  

Йшлося й про транспортні перевезення  для соціальних та медичних закладів області, а також дітей з числа пільгових категорій для оздоровлення в рамах цього проєкту.

Довідково

Premiere Urgence Internationale  - це неприбуткова неполітична міжнародна неурядова організація зі штаб-квартирою у Франції, завданням якої є допомога цивільному населенню, що перебуває у скрутному становищі в зв’язку з природними катаклізмами, війною чи економічним колапсом. В Україні ця організація працює з 2015 року.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора