Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові підбили підсумки конкурсу «Мій Герой – Захисник України»

Дата: 15.03.2024 11:10
Кількість переглядів: 60

Фото без опису
Два роки тому руйнівним вихором увірвалася війна в життя кожного українця: скривдила безтурботне дитинство, вкрала щастя, зруйнувала мрії, понівечила долі.

Війна багато чого вчить: вчить цінувати кожну мить, змушує переосмислити життєві пріоритети, вчить допомагати і бути вдячним.

Фото без опису

Підтримувати і дякувати добре вміють діти. Вони поруч та нарівні із дорослими доєднуються до лав небайдужих волонтерів, гуртуються та допомагають там, де найбільше потребують допомоги. Хтось разом із рідними готує смачні наїдки для військових, хтось допомагає плести маскувальні сітки, хтось своїми талантами збирає кошти на зміцнення обороноздатності армії, а хтось малює малюнки і піднімає бойовий дух воїнів на передових лініях фронту.

Близько 400 малюнків від маленьких українців із великим добрим серцем надійшло на конкурс «Мій Герой – Захисник України», який вже другий рік поспіль проводять у Косівській громаді. За задумом його організаторів, кожний малюнок у скорому часі знайде свого воїна: творчі роботи малечі ВО «Прихисток душі» вкладатиме до пакунків волонтерської допомоги для Збройних Сил України.

Фото без опису

Цей мистецький проєкт започаткували відділ освіти Косівської міської ради та Косівський центр дитячої творчості, бо переконані, що там, на війні, зворушливих малюнків від наймолодших чекають по-особливому: вони зігрівають домашнім затишком в холодних промерзлих окопах, охороняють від ворожої кулі, пахнуть теплом дитячих долонь, надихають у найскрутніші моменти та підсилюють віру у власні сили на полі бою з окупантами.

Вчора, у День українського добровольця, з благословення о. Василя Павлюка у Косівському центрі дитячої творчості відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Мій Герой – Захисник України». Хвилиною мовчання діти та їх керівники вшанували пам’ять всіх людей, чиї життя забрала війна.

Фото без опису

У залі закладу організували експозицію кращих дитячих робіт. Свої малюнки діти виконали щиро, емоційно, з непереможною вірою у краще майбутнє України.

На урочистості запросили голову Косівської районної військової адміністрації Наталію Кучму.

«Щиро вражена дитячими малюнками, майстерністю їх виконання, а найголовніше, теплом, яке вони випромінюють. Вдячна нашим талановитим дітям та їх керівникам за важливу справу підтримки Українського війська. Націю, яка виховує таких обдарованих дітей, нікому не здолати. Перемога буде за нами», - зазначила у своєму вітальному слові Наталія Кучма.

Фото без опису

За активну участь у заходах на підтримку Збройних Сил України очільниця району відзначила подяками райдержадміністрації педагогічні колективи Яворівського ліцею «Гуцульщина», Соколівської гімназії, Шешорської гімназії імені В. Чорновола, Косівського ліцею імені І. Пелипейка, Пістинського ліцею, Городянської та Черганівської гімназій, Косівської початкової школи, Косівського ліцею №1 імені Я. Мудрого, Косівського центру дитячої творчості та Смоднянської початкової школи.

Наталія Кучма вручила також відзнаки волонтерам ВО «Прихисток душі», який з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну діє при Косівському центрі дитячої творчості.

Фото без опису

Керівник ВО «Прихисток душі» Оксана Соколюк розповідає: «Дитячі малюнки неабияк підтримують бійців, їх завжди першими виймають із коробок наших передач на фронт. Минулого року малюнок учня Вербовецької гімназії настільки вразив військового, якому він дістався, що він відшукав хлопчика та передав дитині подарунок особисто від себе. Це зворушує до сліз і мотивує до ще інтенсивнішої допомоги військовослужбовцям».

Журі конкурсу відібрало 89 найкращих малюнків школярів: дітей нагородили грамотами та пам’ятними дарунками. Нагородження провели заступник з навчально-виховної роботи Косівського ЦДТ Людмила Харук та керівник гуртків центру Ліана Піроцька.

Фото без опису

В знак вдячності за чуйне серце та готовність ділитися своїм талантом присутнім у залі дітям організували мистецьку програму від вихованців Косівського центру дитячої творчості. Захід вела культорганізатор центру Надія Кіт.

Щиро вдячні учасникам конкурсу «Мій Герой – Захисник України» за подаровані емоції, доброту та прагнення допомогти Збройним Силам України.

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора