Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У райдержадміністрації обговорили питання турботи про ментальне здоров’я людини

Дата: 19.03.2024 11:55
Кількість переглядів: 45

Фото без опису
Про стан реалізації у районі Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, йшлося сьогодні на нараді у голови Косівської районної військової адміністрації Наталії Кучми. Участь у нараді взяли голови територіальних громад, керівники установ та організацій району.

В умовах повномасштабної війни надважливо турбуватися про психічне здоров’я людей. Формування політики збереження ментального здоров’я сьогодні є одним із пріоритетних завдань органів влади всіх рівнів.

Про впровадження програми ментального здоров’я на Косівщині розповіла заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександра Мицкан. У своїй доповіді посадовиця детально зупинилася на ролі закладів освіти щодо основ збереження психічного здоров’я в учнівському та студентському середовищах.

Фото без опису

«Сьогодні збереження ментального здоров’я, поряд із фізичним, має надважливе значення. Органам влади важливо реагувати на виклики сьогодення. Особливу увагу слід звернути на вразливі категорії, зокрема, тих, хто повернувся із зони бойових дій і внутрішньо переміщених осіб», – зауважила очільниця району Наталія Кучма.

Варто зазначити, що у територіальних громадах району розробили різнопланові заходи для підтримки ментального здоров’я людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора