Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В рамках програми «Ти як?» для держслужбовців провели тренінг із формування стресостійкості

Дата: 25.03.2024 09:20
Кількість переглядів: 58

Фото без опису
Для працівників структурних підрозділів Косівської районної військової адміністрації провели тренінг з формування стресостійкості як методу попередження професійного вигорання. Психологічне тренінгове заняття відбулося в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Фото без опису

Фокус уваги тренінгу - збереження та підтримка психічного й емоційного стану в умовах високого навантаження та стресу.

«Сучасні реалії життя висувають підвищені вимоги до адаптивних механізмів людини та можуть спричинити нервово-психологічні і психосоматичні порушення, стресові розлади», - зазначає практичний психолог Кутського професійного ліцею Мар’яна Будз-Колоскова.

Фото без опису

Психологиня продемонструвала учасникам тренінгу техніки, які допоможуть знайти в собі нові сили, опанувати тривогу та гнів. Держслужбовці військової адміністрації отримали корисні поради щодо збереження стійкості до негативних чинників, які можуть ставати на заваді успішному виконанню своєї роботи, а також практичні поради у роботі із внутрішньо переміщеними особами, військовослужбовцями та родинами полеглих воїнів.

До тренінгу долучилася голова Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма. Посадовиця наголосила на важливості формування в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я та свій внутрішній стан.

Фото без опису

«Ментальне здоров'я є невід'ємною частиною щасливого життя. Однак сьогодні, в умовах війни, майже в 90% наших співгромадян є прояви стресу, тривоги, депресії, безсоння. Саме тому разом із спеціалістами і надалі проводитимемо такі практичні семінари та тренінги, аби психологічно підтримувати людей, допомагати військовослужбовцям і ветеранам адаптуватися до мирного життя», - підсумувала Наталія Кучма.

Нагадаємо, що у територіальних громадах району активно проводиться робота в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора