Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ти як?»: на Косівщині триває Всеукраїнська програма ментального здоров’я

Дата: 26.03.2024 16:15
Кількість переглядів: 33

Фото без опису
Дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. У час повномасштабної війни психічне здоров’я особливо важливе: воно, як невидимий двигун, має працювати без збоїв.

Фото без опису

Як послабити тривогу, відволіктися від поганих думок, переключити мозок, віднайти рівновагу, давати раду своїм емоціям – цьому навчають на заходах, які активно проводять у громадах району в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Фото без опису

Такі психологічні акції, тренінги та бесіди корисні всім, хто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу в тілі, паніку, злість, сум: на заняттях практикують прості вправи для заспокоєння та стійкості до стресів і зовнішніх подразників.

Фото без опису

Комунікаційна кампанія «Ти як?» на Косівщині набирає обертів: піклуватися про свій внутрішній стан вчать і дорослих, і малих.

Фото без опису

Так, у Рожнівській та Космацькій територіальних громадах у закладах освіти вже практикують проведення інформаційних хвилинок, бесід та занять, які допомагають дитині рости стійкою та стабільною особистістю. Заняття зі стресостійкості проводять і для фахівців соціальної роботи, яким щодня доводиться працювати із людьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Фото без опису

На досягнутому у районі не зупинятимуться: географія проведення таких заходів розширюватиметься.

Фото без опису

Дізнатися більше, як допомогти собі та іншим, можна за посиланням https://bf.in.ua/useful/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора