Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного захисту населення

Дата: 27.03.2024 10:04
Кількість переглядів: 42

Фото без опису
Сьогодні  заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко провела   онлайн-засідання Координаційного центру підтримки цивільного захисту населення при ОДА. Захід відбувся за участю представників профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій і тергромад. 

Присутні розглянули порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування)   внутрішньо переміщених людей на виконання Постанови Кабінету Міністрів України  № 333  від 19.03.2022 року.

Зазначалося, що від початку дії Постанови загальна сума  компенсації, відповідно до поданих власниками заяв, станом на 25 березня цього року становить 116,7 млн. гривень. На сьогодні 111,8 млн. гривень компенсації виплачено, виплати проведені включно по грудень 2023 року. Протягом лютого 2024 року   житло надавалось 1811 власникам для  проживання 5004 ВПО.

Під час наради зазначалося, що згідно з Постановою КМУ  № 333 відповідно до п. 8 уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі їх створення) ради, місцевої держадміністрації, відповідної військової адміністрації мають право проводити перевірку достовірності наведених у повідомленні або заяві відомостей шляхом відвідування місць розміщення внутрішньо переміщених людей, зокрема з метою перевірки факту розміщення таких людей, ідентифікації осіб шляхом пред’явлення ними паспорта громадянина України, свідоцтва про народження малолітньої дитини, посвідки на постійне проживання (зокрема електронне відображення інформації, що міститься у таких документах), довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, перевірки факту безоплатного розміщення таких осіб, кількості розміщених осіб та умов їх проживання.

Перевірка проводиться за рішенням виконавчих органів сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі їх створення) ради, місцевих держадміністрацій, відповідних військових адміністрацій вибірково з метою встановлення фактів відповідності даних, зазначених в абзаці першому цього пункту.

За результатом такої перевірки уповноважені представники виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі їх створення) ради, місцевої держадміністрації, відповідної військової адміністрації складають акт перевірки у довільній формі.

Мовилося і про те, що саме органи влади повинні й надалі піклуватися про внутрішньо переміщених людей. Для них мають бути  створені компактні місця для проживання з комфортними умовами.

"Ми піклуємось про внутрішньо переміщених людей, які прибувають до нас із зони, де ведуться активні бойові дії, у яких зруйновано житло, або знаходиться на окупованій території. Зараз основним пріоритетом є створення робочих місць, працевлаштування, відкриття власної справи внутрішньо переміщеними особами та навчання дітей, в тому числі забезпечення малечі місцями у дитячих дошкільних закладах, - зазначила Людмила Сірко. - Вся робота влади спрямована на допомогу людям, котрі цього потребують".

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора