Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Домашнє насильство: на Косівщині планують створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

Дата: 28.03.2024 13:35
Кількість переглядів: 29

Фото без опису
Сьогодні голова Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма провела щотижневу нараду з питань життєдіяльності району. На нараді розглядалося питання створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які виявляють та надають екстрену і планову психологічну, соціальну допомогу потерпілим від домашнього насильства, зокрема і внутрішньо переміщеним особам, які вимушено покинули свої домівки через розв’язану ворогом повномасштабну війну у державі.

Із зазначеного питання доповідала заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександра Мицкан. Посадовиця наголосила на важливості впровадження такого соціального проєкту для забезпечення швидкого реагування на факти насильства на місцях, проведення якісної інформаційно-консультаційної роботи з сім’ями та безпосередньо з кривдниками.

Фото без опису

«На жаль, у районі не поодинокими є випадки проявів домашнього насильства. Нашим пріоритетним завданням є співпраця з органами місцевого самоврядування щодо запобігання цьому негативному явищу», - зазначила Наталія Кучма.

Додамо, що у громадах району створені Міжвідомчої ради з питань сім’ї, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Наразі вестиметься робота щодо створення спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора