Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Збереження культурної спадщини: у Косові говорили про охорону пам’яток історії та культури

Дата: 01.04.2024 17:17
Кількість переглядів: 46

Фото без опису
Сьогодні на нараді у голови Косівської районної військової адміністрації Наталії Кучми йшлося про захист і збереження на Косівщині об’єктів історико-культурної спадщини та історичного середовища.

Із зазначеного питання слово мав головний спеціаліст відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування райдержадміністрації Василь Струк.

Фото без опису

Особливу увагу присутніх на нараді голів територіальних громад району Василь Струк звернув на важливість укладення охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини та виготовлення історико-архітектурних опорних планів для міста Косів і селища Кути.

Додамо, що історико-архітектурний опорний план - науково-проєктна документація, що фіксує нерухому культурну спадщину певного населеного пункту чи території. Місто Косів та селище Кути внесені до Списку історичних населених міст України як населені пункти, які зберегли свій історичний ареал з об'єктами культурної спадщини.

Фото без опису

«Минулого року Косівська районна військова адміністрація вже уклала п’ять охоронних договорів із Косівською міською територіальною громадою. Ми повинні і надалі працювати для збереження культурного надбання району», - підсумувала керівник району Наталія Кучма.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора