Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мобільний застосунок для тих, хто потерпає від домашнього насильства або перебуває у групі ризику

Дата: 09.04.2024 11:32
Кількість переглядів: 45

Фото без опису
У критичних ситуаціях домашнього насильства викликати поліцію не завжди безпечно, але й без допомоги залишатися не можна. Вихід є: новий додаток, створений у співпраці Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України за підтримки уряду Великої Британії. Це мобільний застосунок для тих, хто потерпає від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або перебуває в групі ризику. Його розробили непомітним для кривдників, а це може врятувати здоров'я чи навіть життя в небезпечній ситуації.

Застосунок допоможе отримати допомогу для жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні порушення (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо. Застосунок надійно замаскований як звичайна непримітна програма.

Тривожна кнопка, що завжди з вами, за кілька секунд викликає допомогу, без необхідності телефонувати на 102. Це дозволяє оперативно повідомити про правопорушення пов’язане з насильством. Тривожна кнопка має вигляд нейтральної іконки на екрані смартфона. Якщо натиснути на неї, поліція визначить перебування за геолокацією й приїде на місце злочину. Тож витрачати час на спілкування з оператором не доведеться, достатньо надати доступ до геолокації.

Завдяки наявності окремого прихованого інтерфейсу у застосунку також можна переглядати інформацію про ознаки насильства, знайти план й для постраждалих та свідків, а також скористатись мапою контактів служб допомоги.

Застосунок уже працює, він доступний до завантаження у Google Play та App Store, однак його назва засекречена. Щоби завантажити програму, потрібно зателефонувати на гарячу лінію 116 123 або написати організації «Розірви коло» в приватні повідомлення.

Реалії сьогодення вимагають поширення такої інформації, серед якомога більшої кількості жінок, щоб вони мали доступ до інструменту, здатного врятувати життя в кризових ситуаціях.

Протистояння російському агресору — не привід забувати про невоєнне насильство. Навпаки, після всього, що переживає наша країна, ми не будемо терпимими до насильства вже ніколи. До жодного насильства у будь-якій формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора