Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проблема спалювання сухостою: з початку року вогнеборці району ліквідували 22 пожежі сухої трави

Дата: 09.04.2024 14:58
Кількість переглядів: 57

Фото без опису
Цьогоріч погода дивує: останній місяць зими видався досить теплим, а у квітні вже сонячно і навіть спекотно.

Люди поспішають господарювати: прибирають присадибні ділянки, згрібають опале з осені листя, обрізають гілля, спалюють сухостій.

В умовах весняної вітряної погоди вогонь швидко поширюється на значні площі. Так, з початку 2024 року рятувальники Косівщини гасили пожежі сухої трави на загальній площі близько 6,5га.

Фото без описуЗа номером екстреної служби 101 за цей час отримали вже 22 виклики про пожежі внаслідок випалювання сухої рослинності у територіальних громадах району.

Про це вчора, 8 квітня 2024 року, йшлося на нараді у в.о. голови Косівської райдержадміністрації Василя Жмендака. Із зазначеного питання слово мав начальник Косівського РВ Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області Василь Ковалюк.

Як повідомляє Василь Ковалюк, за фактами виникнення пожеж сухої трави працівники Косівського РВ ГУ ДСНС України в області притягнули до адміністративної відповідальності трьох паліїв у вигляді штрафу в сумі 3060 грн. кожному.

Фото без описуНезважаючи на численні застереження вогнеборців, населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки та провокувати пожежі на відкритій території. Нерідко така недбалість призводить не лише до виникнення масштабних пожеж, а й несе загрозу життю та здоров’ю людей.

Шановні краяни! Рятувальники Косівщини закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

Дбаймо про місцеву флору й фауну, оточуючих нас людей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора