Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»

Дата: 19.04.2024 11:21
Кількість переглядів: 30

Фото без опису
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень. Цього разу серед лідерів Київська область (16%), Львівська (11%), Вінницька область (7%), Рівненська область (7%) та Івано-Франківська область (7%).

Так, від початку 2024 року позитивні рішення щодо надання коштів мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи від Державного центру зайнятості вже отримали 217 жителів Прикарпаття, в тому числі 9 внутрішньо переміщених осіб. Після отримання коштів мікрогранту дані особи створять 441 робоче місце. Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Щодо реалізація програми з надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу для ветеранів та членів їхніх сімей «Грант для ветеранів», то від початку року вже 21 заявник з Івано-Франківщини отримав позитивне рішення Державного центру зайнятості щодо надання йому коштів гранту. Серед отримувачів гранту 14 учасників бойових дій та 7 дружин ветеранів. Після отримання коштів гранту дані особи створять на Прикарпатті 48 нових робочих місць.

Нагадуємо, що урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Отримати мікрогрант/грант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми мікрогранту/гранту.

Консультації з питань сфери зайнятості, зокрема щодо процедури подання заявки та отримання грантів ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33. Контактні телефони та адреса підрозділів обласної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/u0nOYN.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора