Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада із керівниками служб у справах дітей районних державних (військових) адміністрацій та закладів соціального захисту дітей

Дата: 19.04.2024 13:35
Кількість переглядів: 32

Фото без опису
18 квітня під керівництвом в. о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Марії Євчук відбулася нарада із керівниками служб у справах дітей районних державних (військових) адміністрацій та закладів соціального захисту дітей.

За підсумками роботи служб у справах дітей області у І кварталі 2024 року були розглянуті питання роботи органів опіки, піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, захист інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвиток сімейних форм виховання дітей (усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї патронатних вихователів). Йшлося й про облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, збереження права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа на житло.

Фото без опису

Зауважувалося, що на обліку служб у справах дітей області перебувають 1142 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, функціонують 12 дитячих будинків сімейного типу (91 вихованцець), 75 прийомних сімей (138 дітей), 858 дітей влаштовані в сім’ї опікунів та піклувальників (677 сімей), 15 – у сім’ях родичів, 79 дітей перебувають у закладах та потребують влаштування в сімʼї громадян.

Впродовж І кварталу 2024 року статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування надано 35 дітям, які влаштовані в сімʼї опікунів/піклувальників - 18 дітей, прийомні сімʼї - 3 дітей, сімʼї родичів - 7 дітей, в заклади - 7 дітей.

Фото без опису

Також були розглянуті питання щодо обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також діяльність закладів соціального захисту дітей в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора