Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Жмендак: Ветеранська політика – у центрі уваги

Дата: 22.04.2024 20:37
Кількість переглядів: 46

Фото без опису
Сьогодні у Косівській районній військовій адміністрації відбулася нарада із головами територіальних громад, керівниками установ та організації району. На нараді під керівництвом в.о. голови райдержадміністрації Василя Жмендака мова йшла про підтримку ветеранів та членів їх родин.

«Важливо дбати про тих, хто зараз повертається з війська до життя у відносно спокійних районах України. Ми повинні напрацьовувати спільні проєкти щодо їх психологічної підтримки, відновлення та працевлаштування», - зазначив Василь Жмендак.

Фото без опису

Водночас посадовець наголосив, що таку роботу важливо проводити не лише на обласному чи районному рівнях, а й у громадах. Підтримку та піклування ветерани війни та їхні родини повинні відчувати саме там, де вони проживають.

На нараді слово мала головний спеціаліст сектору з питань ветеранської політики райдержадміністрації Тетяна Терьохіна, яка зосередила увагу голів громад на обов’язковості створення структурного підрозділу по роботі із ветеранами, а також розповіла про державні, регіональні і місцеві програми підтримки ветеранів, членів їхніх родин та громадських організацій.

Фото без опису

Зокрема йшлося про активні програми щодо адаптації бійців до мирного життя через роботу, освіту, перекваліфікацію чи відкриття власного бізнесу, сприяння у працевлаштуванні учасників бойових дій, можливість придбання житла за програмою єОселя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора