Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У 2025 році відзначатимуть 100-ліття від Дня народження та 30-ліття від дня упокоєння Патріарха Володимира (Романюка)

Дата: 23.04.2024 20:40
Кількість переглядів: 38

Фото без опису
Днями Високопреосвященний Архієпископ Коломийський і Косівський Юліан провів засідання Єпархіальної робочої групи по відзначенню у 2025 році 100-ліття від Дня народження та 30-ліття від дня смерті Святійшого Патріарха Володимира (Романюка).

За результатами наради робоча група напрацювала певні варіанти плану спільних дій. Так, для відзначення цих дат на державному рівні у Коломийській Єпархії ПЦУ планують звернутись до Президента України та голови Верховної Ради України.

До Івано-Франківської обласної ради звернуться з пропозицією оголосити 2025 рік на Прикарпатті роком Патріарха Володимира.

Фото без опису

У планах є випустити ювілейну медаль «100-ліття Патріарху Володимиру» та створити документальний фільм «Cтежками Патріарха Володимира: від народження до упокоєння». У школах Прикарпаття проводитимуться тематичні заходи та спортивні змагання, присвячені пам’яті Патріарха Володимира.

У Єпархії думають і про виготовлення пам’ятної медалі «Патріарх Володимир Романюк», якою відзначатимуть волонтерів за особливу допомогу Українському війську.

В пам’ять про Патріарха Володимира населеними пунктами Косівщини відбудеться велопробіг, у храмах Покрови Пресвятої Богородиці села Хімчин та Святих апостолів Петра і Павла села Космач Косівського району відслужать урочисті богослужіння.

На нараді йшлося також про проведення науково-практичної конференції «Космацький спадок Патріарха», культурно-мистецького заходу в Музеї-садибі Патріарха Володимира у селі Хімчин, урочистої Академії «Духовний Лідер нації» у Коломийському міському палаці культури та мистецтв «Народний дім», відкриття тематичної виставки «Тернистий та мученицький шлях Патріарха Володимира» у Національному Музеї Гуцульщини та Покуття міста Коломия.

Фото без опису

На храмах сіл Акрешори, Рожнів, Пістинь, Прутівка, де у свій час служив Патріарх Володимир (Романюк), встановлять меморіальні дошки, біля пам’ятника Патріарху Володимиру у місті Косів відслужать поминальну панахиду.

До плану дій включили також проведення у місті Івано-Франківську фестивалю духовної пісні та поезії, приуроченому 100-річчю від Дня народження Святійшого Патріарха Володимира.

У нараді взяли участь благочинний Косівського благочиння, настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці села Старий Косів митр. прот. Іван Близнюк, настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці села Хімчин Косівського благочиння митр. прот. Ярослав Хрущ, керівник Єпархіального відділу по зв’язкам з громадськістю та представниками влади в Івано-Франківській області, головний спеціаліст відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Косівської райдержадміністрації, настоятель Храму Святителя Миколая Чудотворця села Космач (присілок Рушір) Косівського благочиння та Храму Всіх святих землі Української міста Коломия митр. прот. Василь Струк, настоятель Храму Перенесення мощей Святителя Миколая Чудотворця села Бережниця та Храму Святого Великомученика Іоана Сучавського села Криворівня (присілок Устя) Верховинського благочиння ієрей Борис Мних.

За інформацією Коломийської Єпархії Православної Церкви України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора