Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 квітня – Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Дата: 26.04.2024 09:05
Кількість переглядів: 65

Фото без опису
26 квітня виповнюється 38 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС. У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила цей день Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Це день пам’яті не тільки про найбільшу аварію в історії атомної енергетики, але й про героїзм працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою катастрофою ХХ століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів.

Наслідки катастрофи залишаються і нині предметом обговорення світової спільноти. Жах цієї події меркне з роками, але дає зрозуміти, якою потужною і жорстокою може бути неприборкана стихія, створена геніями науки.

Здавалося б, що те, що сталося, мало б послужити уроком всім і людство повинно не допускати таких жахливих трагедій, але війна росії проти України показала, що не всі ще засвоїли цей урок. Ворог захопив найбільшу атомну станцію Європи – Запорізьку АЕС, і погрожує світу новим Чорнобилем. Однак ми маємо надію, що завдяки Збройним Силам України і злагодженій роботі світової спільноти нам вдасться уникнути нової ядерної катастрофи.

У цей день хочемо щиро подякувати жителям Косівщини, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції, побажати їм спокою, миру, міцного здоров’я, небесних та земних гараздів. Нехай такі біди і руйнування не торкнуться більше наших родин. Цінуймо та бережімо те, що приносить людині щастя, - світ, природу, свою сім’ю, друзів та Україну.

Закликаємо всіх свято шанувати пам’ять людей, які загинули в час і після Чорнобильської катастрофи, рятуючи життя іншим та запобігаючи ще більшій біді, яка могла статися. Нехай милосердний Господь упокоїть їхні душі, де всі святі і праведні спочивають.

Слава Україні!

З повагою

В.о. голови Косівської районної
державної адміністрації – в.о. начальника
районної військової адміністрації
Василь ЖМЕНДАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора