Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Відкриймо серця для добра»: у Косові відбувся благодійний захід у підтримку воїнів на реабілітації

Дата: 24.04.2024 16:23
Кількість переглядів: 33

Фото без опису
Допомогти воїнам Збройних Сил України, підтримати ветеранів війни та стати надійним плечем опори тим, хто цього потребує, завжди намагаються у кредитній спілці «Косівська»: з початком антитерористичної операції на сході України і до цих днів тут не стоять осторонь непростих викликів сьогодення.

За десять років боротьби нашого народу за територіальну цілісність, суверенітет і незалежність своєї держави команда однодумців кредитної спілки на чолі із головою Правління Оксаною Довгун ініціювала проведення більше двадцяти п'яти благодійних акцій на підтримку Українського війська.

Фото без опису

До організації акцій у спілці підходять творчо: для благодійників влаштовують мистецькі програми, зустрічі із відомими людьми, розігрують у лотереї унікальні цінні речі.

До проведення благодійної зустрічі під назвою «Відкриймо серця для добра» підхід був особливим, адже кошти збирали для Захисників і Захисниць України, які проходять реабілітацію у таборі «З любов’ю в серці». Зустріч у форматі ретроспективи днями відбулася у Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради.

Фото без опису

Як розповідає Оксана Довгун, такий формат обрали не випадково: за ідеєю організаторів для запрошених гостей звучали українські народні та авторські пісні, що оспівували споконвічну визвольну боротьбу нашого народу, слова і мелодію яких назавжди «запозичили» окупанти, переробивши їх на свій лад.

Поруч із такими колись популярними в Україні піснями, цинічно вкраденими радянськими авторами, звучали і пісні, народжені війною ХХІ століття. Їх нашим «сусідам» вже ніколи не присвоїти, не приписати, не видати за своє.

Цього дня зі сцени звучали призабуті і добре відомі українські пісні у виконанні Народного аматорського ансамблю «Сонячна струна». Своєю творчістю із присутніми у залі ділилися також керівник волонтерського осередку «Прихисток душі» Оксана Соколюк і талановитий художник та просвітянин Володимир Довгун. Символічним стало те, що виконати авторську пісню про Рушірський бій Володимиру Довгуну допоміг військовослужбовець Ярослав Воротняк, який сьогодні воює за правду із незмінним століттями ворогом українського народу.

Фото без опису

Серед гостей на зустрічі розіграли у лотерею раритетні видання книг і речі, які мають художню та естетичну цінність. Участь у заході також взяв в.о. голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак.

18тис.грн., а саме таку суму вдалося зібрати на заході, передадуть на потреби реабілітаційно-відпочинкового табору «З любов’ю у серці», ініціатором створення якого є голова ГО «За покликом серця» косів’янка Тетяна Костинюк.

«Зараз час, коли твориться історія. Часу на зволікання нема. Рада, що є люди, які завжди готові допомогти втілити благодійні проєкти у життя», - ділиться голова Правління кредитної спілки «Косівська» Оксана Довгун.

Фото без опису

За понад десять років війни в Україні на благодійних заходах, організованих кредитною спілкою «Косівська», зібрали понад 800тис. грн. на підтримку військовослужбовців Українського війська.

Варто додати, що у час пандемії COVID-19 спілка неабияк посприяла у придбанні апарату ШВЛ для місцевої лікарні. Не забувають у спілці піклуватися і про знедолених, допомагають продуктами харчування людям із обмеженими функціональними можливостями, сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На досягнутому у спілці не планують зупинятися: допомагатимуть і надалі, бо твердо переконані, що вистояти і перемогти можна лише разом.

Фотопідбірка із історії проведення благодійних зустрічей у Косові


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора