Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині посилять боротьбу з незаконними рубками лісу

Дата: 26.04.2024 20:57
Кількість переглядів: 43

Фото без опису
За період з жовтня 2023 року по квітень 2024 року у філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» зафіксували незаконних рубок на суму близько 75 млн. грн.

Про це сьогодні, 26 квітня 2024 року, йшлося на нараді у в.о. голови Косівської райдержадміністрації Василя Жмендака з керівництвом та працівниками Кутського лісового господарства, представниками профільного відділу райдержадміністрації, поліції та прокуратури.

Незаконні рубки - негативне явище як з економічної, так і з природоохоронної точок зору. Вони зумовлюють втрати значного ресурсного потенціалу лісів, економічні збитки лісокористувачів, порушення стану лісів та їхньої здатності виконувати екологічні функції.

Не найкраща ситуація склалася у найбільшому лісогосподарському підприємстві району: через відсутність затверджених лімітів у філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» не заготовляють дрова, а це призводить до збільшення кількості самовільних рубок деревини.

На нараді слово мали в.о. голови райдержадміністрації Василь Жмендак, директор філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» Юрій Сойма, заступник начальника Косівського РВ ГУНП в області – начальник слідчого відділення поліції Володимир Боєчко, прокурор Косівської окружної прокуратури Сергій Матросов, майстри лісу.

Йшлося про порядок отримання лісорубних квитків на заготівлю деревини під час проведення рубок головного користування на підставі затвердженої в установленому порядку розрахункової лісосіки, альтернативні шляхи забезпечення потреб населення та соціальної сфери паливними дровами, особливо у негазифікованих населених пунктах району, функціонування робочої групи по виявленню екологічних правопорушень, яка міжсекторально працює щодо запобігання та протидії незаконним рубкам.

Порушували також питання перетинів у відомостях Державного земельного кадастру між землями лісового фонду та приватними і комунальними земельними ділянками, яких вже виявлено понад 30 га.

У підсумку наради прийняли рішення посилити боротьбу з незаконними рубками лісів в районі, звернутися до Івано-Франківської облдержадміністрації щодо сприяння у погодженні лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі лісових матеріалів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора