Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові молилися за полеглих земляків

Дата: 26.04.2024 20:58
Кількість переглядів: 39

Фото без опису
Сьогодні майдан Незалежності у Косові зібрав людей на поминальну молитву за полеглими бійцями Збройних Сил України: віддати шану загиблим зібралися їхні родини, побратими, військовослужбовці, представники влади, небайдужі містяни.

Панахида за загиблими воїнами, яку щомісяця проводять у Косові, збіглася у часі із 38-ою річницею трагедії на Чорнобильській АЕС.

Поминальне моління очолили декан Косівський ПЦУ Іван Близнюк та декан Косівський УГКЦ Роман Іванюлик. У співслужінні духовенства району отці звершили поминальну панахиду за відданими синами та дочками України, які полягли смертю Героя у російсько-українській війні.

На майдані молитвою вшанували також пам'ять героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров'я доклали усіх зусиль, аби трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС, не змогла нанести ще більшої шкоди.

На жаль, лише за останні два місяці Меморіал Героїв у Косові поповнився шістьма новими стелами із назавжди увічненими на них воїнами нашого краю. Сьогодні стели освятили о. Іван Близнюк та о. Роман Іванюлик.

Вічна пам’ять Героям…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора