Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд спростив видачу ветеринарних документів для переміщення пасік на місця медозбору

Дата: 02.05.2024 10:06
Кількість переглядів: 34

Фото без опису
Відповідну постанову № 461 "Про внесення зміни до пункту 6 Порядку видачі ветеринарних документів" ухвалили на черговому засіданні Кабінет Міністрів України.

Документом передбачаються такі зміни:

  • видача ветеринарного документа для перевезення (кочівлі) пасіки до медоносних угідь у межах району здійснюється за результатами проведеного клінічного огляду пасіки. При цьому враховуються також епізоотичний стан місцевості та відсутність обмежень, які введені через хвороби бджіл;
  • перевезення пасіки відбувається за наявності ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;
  • ветеринарний документ для перевезення пасіки дійсний протягом весняно-літнього періоду поточного року і є підставою для видачі документа для повернення пасіки до постійного місця розташування;
  • у разі зміни епізоотичного стану пасіки під час кочівлі, власник негайно припиняє переміщення пасіки та повідомляє про це посадову особу територіального органу Держпродспоживслужби для проведення ветеринарно-санітарних заходів.

Постанова дозволить покращити ситуацію з розвитком галузей бджільництва та рослинництва через більш інтенсивне запилення сільськогосподарських культур на полях.

Більш детально ознайомитися з документом можна за посиланням:  http://surl.li/tiuxd


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора