Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ісус у терновому вінку»: на благодійному аукціоні продаватимуть вишиту ікону Спасителя

Дата: 03.05.2024 09:15
Кількість переглядів: 49

Фото без опису
Ікони Господа Ісуса Христа проповідують усі важливі моменти із Його земного шляху. Одним із найбільш чуттєвих образів в іконографії Страсної Седмиці є той, коли збувалася неминуча «гірка чаша» для Божого Сина.

Увінчання Господа терновим вінцем сталося у Страсну Пʼятницю, коли з Ним поводилися як зі злочинцем - допити, тортури, суди, плювання, биття, насміхання, зрада народу на користь Варавви, пробивання рук та ніг до хреста. До усіх страшних мук над Ним здійснили наругу, коли дали випити оцет та жовч, а на знак корони надягли терновий вінок, який своїми шипами впивається у шкіру та приносить нестерпні муки.

На благодійний аукціон у Косові виставили ікону «Ісус в терновому вінку»: реліквія демонструє зримий образ хресних страждань Господа.

Автор роботи Богдан Палагнюк вишивкою майстерно зобразив лик Небесного Царя, передавши Його відчужений та зболений погляд.

Придбати ікону із підписом Архієпископа Коломийського і Косівського Юліана на звороті можна на третьому благодійному аукціоні, проведення якого у Косові заплановано на 10 травня 2024 року.

Виручені на аукціоні кошти спрямують на підтримку Збройних Сил України. Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.

Організатором третього благодійного аукціону виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки Косівської районної державної (військової) адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора