Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Гуцульська кераміка в обрамленні з дерева: розповідаємо про ікону від подружжя Петрівих

Дата: 06.05.2024 17:05
Кількість переглядів: 15

Фото без опису
Талановиті Тетяна та Володимир Петріви мають свій власний, впізнаваний, авторський стиль: митці вдало поєднують традиційну косівську кераміку та дерево.

Така комбінація вигідно вирізняє доробок родини посеред робіт інших відомих керамістів Косівщини. Їхні роботи поповнюють колекції поціновувачів косівської кераміки в Україні та й поза її межами.

Стояти осторонь проведення у Косові третього благодійного аукціону на підтримку Збройних Сил України митці не могли: на благодійний захід запропонували ікону Богородиці Діви Марії із маленьким Ісусом на руках, обох у гуцульському вбранні.

Ікона у традиційному для косівської кераміки триколір’ї – зеленому, жовтому та коричневому – неодмінно посяде чільне місце у будинку свого нового власника, оберігатиме родину та додаватиме наснаги на шляху до запланованого.

Керамічну ікону у дерев’яному обрамленні можна придбати на благодійному аукціоні, організатором якого виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки Косівської районної державної (військової) адміністрації.

Виручені на аукціоні кошти спрямують на підтримку Збройних Сил України. Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора