Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Куманець – славнозвісна косівська кераміка знову на аукціоні у Косові

Дата: 07.05.2024 15:02
Кількість переглядів: 24

Фото без опису
Пропонуємо вашій увазі ексклюзивний лот, який буде представлено на ІІІ благодійному аукціоні на підтримку Збройних сил України – глиняний куманець у виконанні викладача Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ Івана Захарківа.

З давніх часів в українського народу була культура подачі страв до святкового столу. З-поміж усього розмаїття українського посуду вирізняється куманець. Це колоподібний фігурний посуд, який використовували для тримання й розливання міцних напоїв.

Складний у виготовленні, пишно оздоблений підполивним розписом, глиняний куманець господарі використовували на сімейні, релігійні чи обрядові свята, а впродовж року він займав почесне місце на миснику. Нині ритуальне призначення посуду замінилося на естетичне – оздоблення сучасної оселі.

Отож, поціновувачі косівської мальованої кераміки, розпочинайте справжню битву за ексклюзивну річ! Аукціон вже стартує! Долучайтеся!

За більш детальною інформацією  звертайтеся до контактної особи Ірини Іванишин – тел.:  0678033605.

Організатором третього благодійного аукціону є громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки Косівської районної державної (військової) адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора