Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лоти з гільзи в знак пам’яті про загиблих побратимів

Дата: 07.05.2024 15:03
Кількість переглядів: 22

Фото без опису
Ігор Лозинський про війну знає не з чуток: як учаснику бойових дій йому болить доля України, рветься душа за побратимами, яких, на жаль, не повернути…

В пам’ять про бойових товаришів майстер по металу з Косова власноруч опрацював стріляні латунні гільзи, якими воїни ЗСУ захищали державу від ординської навали під Києвом та на Бахмутському напрямі.

В знак шани та невмирущої пам’яті про побратимів із батальйону імені Кульчицького Ігор Лозинський виготовив із гільзи 12 калібру підсвічник, якому дав назву «Ангел пам’яті».

З гільзи 155 калібру в пам’ять про полеглого командира Мирона Забарила майстер створив кресало «Батя», технічна частина якого – від іменитого бренду ZIPPO.

У своїх шедевральних роботах, які митець надав на благодійний аукціон, Ігор Лозинський використав техніки сверління, пропилювання, вороніння, штампування, пайки, гравіювання, плетіння.

Підсвічник та кресало можна придбати на третьому благодійному аукціоні, організатором якого виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки Косівської районної державної (військової) адміністрації. Дата проведення – 10 травня 2024 року.

Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора