Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мистецтво проти війни: розповідаємо про лоти від гуртківців Яблунівського центру дитячої творчості

Дата: 07.05.2024 18:10
Кількість переглядів: 29

Фото без опису
Вже другий рік поспіль своє маленьке, але сильне плече вихованці Яблунівського центру дитячої творчості підставляють організаторам благодійного аукціону у Косові: на торги, які вже цієї п’ятниці, 10 травня 2024 року, проведуть у Косові, виставлять чотири мистецькі роботи творчої молоді Яблунівської громади.

Фото без опису

Пропонуємо до вашої уваги авторські роботи гуртківців:

«Державний герб України» вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» Яблунівського центру дитячої творчості виконали під наставництвом свого керівника Світлани Галяк. Діти зобразили офіційний символ України у вигляді тризуба із золотим колоссям пшениці з китицями калини та листям дубу. Це поетичний образ, ознака щедрості та багатства української землі, яка символізує добробут. Дубове листя - символ мужності, незламності, безсмертя та стійкості. Переплетення блакитно-жовтою стрічкою нагадує про єднання українського народу.

Фото без опису

Гердан із чеського бісеру - колективна робота вихованців гуртка «Бісерне рукоділля» Яблунівського центру дитячої творчості. Серед безлічі розкішних і оригінальних українських прикрас з бісеру особливо виділяється гердан. Колись він був обов'язковим атрибутом національного одягу в Західній Україні. Але зараз ця чудова прикраса користується попитом скрізь. Її носять не тільки у поєднанні з вишиванкою, але і як доповнення до ділового костюму і святкового образу.

«Незламна Україна» - робота авторства Остапа Галяка, вихованця гуртка «Образотворче мистецтво» Яблунівського центру дитячої творчості, виконана на полотні акриловими фарбами під керівництвом Світлани Галяк. У творчій роботі зображено Україну-дівчину, таку молоду, ніжну та тендітну і водночас мужню, відважну та войовничу. Робота націлена відтворити портрет жінки України у часі війни як переплетення бою і відваги, гідності та відчаю, краси, молодості, сили та часом безсилля.

Фото без опису

Рушник, вишитий Христиною Гандзійчук, вихователем Яблунівського закладу дошкільної освіти «Писанка». Такий рушник, який вважають символом пробудження й оновлення життя, наповнить ваш дім теплом і святковою енергетикою. В орнаментиці домінують вишиті писанки, що передають радість свята Воскресіння, вічне життя й зародження нового.

Придбати уподобані лоти можна на третьому благодійному аукціоні, організатором якого виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки Косівської районної державної (військової) адміністрації.

Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора