Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення в.о. голови Косівської районної державної адміністрації – в.о. начальника районної військової адміністрації Василя Жмендака до Дня пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2024 08:04
Кількість переглядів: 31

Фото без опису
Шановні краяни!

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, вшанування всіх борців із нацизмом, жертв війни, а також нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленості між двома тоталітарними режимами – нацистським в Німеччині та комуністичним в СССР.

Ці режими вчинили на території України жахливі воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок яких український та інші народи, що тут жили, зазнали величезних втрат. На жаль, в наш час росія продовжує робити те саме, що спонукає нас до меморіалізації подій сучасної російсько-української війни.

Висловлюємо щиру подяку всім, хто кожен на своєму місці важкою ратною працею наближав перемогу над нацизмом. Схиляємо свої голови перед тими, хто у цій боротьбі віддав своє життя.

Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям, які у важкий для України час відважно захищають українську землю від окупантів. Бажаємо всім воїнам Вітчизни міцного здоров’я, безмежного щастя, довгих років життя, перемоги та мирного неба над Україною.

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою

В.о. голови Косівської районної
державної адміністрації – в.о. начальника
районної військової адміністрації
Василь ЖМЕНДАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора