Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косівській райдержадміністрації говорили про борщівник Сосновського

Дата: 13.05.2024 16:53
Кількість переглядів: 66

Фото без опису
Сьогодні, 13 травня 2024 року, в.о. голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак провів щотижневу нараду із головами територіальних громад, керівниками установ та організацій району.

На нараді йшлося про заходи із запобігання поширенню на Косівщині осередків борщівника Сосновського на ранніх стадіях його проростання.

З цього питання доповіла головний спеціаліст відділу економічного розвитку райдержадміністрації Марія Курищук.

Фото без опису

З головами органів місцевого самоврядування району обговорили питання необхідності ефективного знищення борщівника Сосновського мінімальними витратами гербіцидів у сприятливий для цього час.

Згідно статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Їм слід домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення.

Фото без опису

Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби із бур’янами, у тому числі з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора