Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цінова ситуація на споживчому ринку у квітні 2024 року

Дата: 16.05.2024 16:26
Кількість переглядів: 51

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у квітні 2024р. порівняно із березнем 2024р. в області становила 0,4%, з початку року – 2,0%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,2% та 1,4% відповідно.

У квітні п.р. приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,1–0,7% зафіксовано у всіх регіонах України, за винятком Одеської та Вінницької областей, де споживчі ціни знизилися на 0,5% та 0,1% відповідно.

На споживчому ринку області у квітні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1%. Найбільше (на 23,3%) подешевшали яйця. На 2,9–0,4% знизилися ціни на овочі, цукор, свинину, сало, продукти переробки зернових, сир і м’який сир (творог). Водночас на 3,4–0,4% зросли ціни на м'ясо птиці, рибу та продукти з риби, яловичину, сметану, фрукти, соняшникову олію, хліб, макаронні вироби, безалкогольні напої, масло.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,8%, у т.ч. тютюнові вироби – на 0,9%, алкогольні напої – на 0,7%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,8% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 3,5% та фармацевтичної продукції – на 1,9%. Водночас ціни на послуги лікарень в порівнянні з попереднім місяцем не змінилися.

Ціни на транспорт зросли на 2,3% в основному через подорожчання палива та мастил на 4,5%. Крім того на 0,7–0,3% підвищилися ціни на проїзд у залізничному й автодорожньому пасажирському транспорті та на автомобілі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора