Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’яті Руслана Якібчука…

Дата: 23.05.2024 13:55
Кількість переглядів: 72

Фото без опису
В один день, зимового ранку 2022 року, життя кожного українця змінилося. Розпочалася війна, повномасштабна, безжальна, кровопролитна…

Український народ як одне єдине ціле став на захист своєї Батьківщини. Біда згуртувала кожного, і тих, хто мирно жив на своїй, українській, землі, і тих, хто трудовим мігрантом заробляв на життя далеко від рідного дому.

Вістка про те, що країна-агресорка цинічно напала на Україну, застала косів’янина Руслана Якібчука у Чехії. Рішення повернутися додому і стати на захист держави було вольовим: вже 2 березня 2022 року учасник бойових дій Руслан, який добре знав про підступність ворога ще з часів АТО/ООС, розпочав нести службу у складі першої роти 109-ого батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Фото без опису«Люблю Україну понад усе» - з такими словами Руслан пройшов горно війни на Житомирщині, у боях під Києвом, на Донбасі та Луганщині. Поблизу Бахмута життя воїна Руслана назавжди обірвала ворожа куля російського снайпера…

Героя на щиті зустрічав скорботний Косів, навколішки, з синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами, зі світлом запаленої свічки незгасимої пам’яті.

Пам’ять про Руслана Якібчука, добре знаного на Косівщині як Руля Металіст за любов до музики та поетичного слова, жива і нині, рік по трагічній загибелі військовослужбовця, серце якого належало Україні.

Фото без описуСьогодні, напередодні Дня Героїв, у його рідному Косові організували годину пам’яті, назву якій дали «Пішов воїном – загинув Героєм».

Віддати шану загиблому у Косівській центральній міській бібліотеці Косівської міської ради зібралися його мама, дочка, родина, друзі, однокласники, духовенство, представники місцевої влади, всі, кого зводила з Русланом життєва стежина.

Тепло про полеглого Героя згадували його класний керівник Ярослава Федорів, Аделя Григорук, яка знала Руслана ще з його дитинства, зворушливо про поета і музиканта говорили о. Ростислав Близнюк, Ігор Маковійчук, друзі зі шкільної парти.

На зустрічі читали авторські вірші Руслана, жалібно плакала скрипка, звучала зворушлива музика у пам’ять про нашого земляка.

Фото без опису

Словом підтримали матір та дочку воїна заступник Косівського міського голови Володимир Петричук, голова Косівської районної ради Ганна Думітрак, в.о. голови Косівської районної військової адміністрації Василь Жмендак, начальник відділу культури та туризму Косівської міської ради Роман Печижак.

Година пам’яті про Руслана Якібчука була сповнена спогадами про його безтурботні дитячі роки, службу в армії, життєвий шлях як сина, чоловіка, батька, поета, музиканта, патріота своєї землі, воїна, Людини, пам’ять про яку житиме вічно у написаних його душею віршах, у піснях, які він співав, у музиці, яку він грав.

Яскраво горіла зірка Руслана Якібчука його добрими справами, талантом від Бога, героїчними вчинками, звитягою як мужнього бійця.

На межі свого п’ятдесятиліття Руслан Якібчук загинув за Правду, залишившись безсмертним!

Руслане, пам’ятаємо…

Вічна пам’ять Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора